недеља, 24. мај 2015.

ČUDESNA KUBANSKA MEDICINA! Ceo svet je uveren u čuda koja čine kubanski lekari i preparati...


VIDATOX - LEK ZA RAK
VIDATOX - LEK ZA RAK

Nakon posete državnog vrha Srbije, na čelu sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i ministrom zdravlja Lončarom, Kubi, ponovo se ustalasala priča o kubanskoj medicini i čudesnim lekovima i vakcinama.
Davno je još bivša Jugoslavija koristila blagodeti čudesne kubanske medicine. Tako je i naš legendarni glumac Velimir Bata Živojinović, lično, u nekoliko navrata lečen tretmanima u Havani.
Tom prilikom poznati glumac je rekao za "Vesti online":
 
O kakvim je lekovima reč?
- Lek u vidu injekcije je od prirodnih sastojaka i nema ni miligram hemije, a njeno nastajanje vezano je za srpsku medicinu. Naime, njen izumitelj ispričao mi je da je serum proizveo iz belih crva koje su srpski lekari u nedostatku lekova koristili tokom Prvog svetskog rata za lečenje rana. Poznato je da ti beli crvi jedu samo trula tkiva, čim dođu do zdravog prestaju da grizu.

Srbi otkrili crve, Kubanci proizveli lek?
- Ne samo da nismo proizveli serum, već se nismo setili da pozovemo tog čoveka u Beograd da nas edukuje, a on se zbog te vakcine i danas zahvaljuje srpskoj medicini. A, Kubanci nisu samo proizveli vakcinu protiv gangrene, već i vakcinu protiv raka jetre, pluća. Danas osim Kube u svetu još Albanija poseduje te vakcine koju prodaju za 200 evra. A Nemci, Španci, Italijani preprodaju ih za 15.000 evra. Koristim sve moje veze i uticaje da one stignu i u Srbiju. Verujem da ćemo ih i mi uskoro imati.
Ovih dana se izgleda realizuje ono što je "Bata" govorio još 2011 godine a mnogi i ranije. Zašto je toliko dugo trebalo da se ova proverena lekovita sredstva ponovo nađu u Srbiji? Barem u najavi.


  U Srbiji će biti omogućeno korišćenje kubanskih vakcina i lekova. Najavljuje se i proizvodnja kubanske vakcina, najverovatnije u Institutu za imunologiju I virusologiju "Torlak".

Ovo je dogovorio ministar zdravlja, dr Zlatibor Lonča na sastanku sa najvišim državnim rukovodstvom Kube, koju je predvodio predsednik Raul Kastro. Ministar zdravlja u zvaničnoj je poseti Kubi kao član delegacije predsednika Srbije Tomislava Nikolića

Tom prilikom dogovoreno je da se na osnovu međudržavnih sporazuma između Kube i Srbije omogući korišćenje određenih kubanskih lekova i vakcina u Srbiji, poštujući naše važeće propise u ovoj oblasti, a za koje već postoji interesovanje naših građana.

Reč je o kubanskim vakcinama, kao i lekovima koji se koriste u lečenju rana zadobijenih zbog dijabetesa.
Dogovorena je, takođe, i zajednička proizvodnja pojedinih vakcina i lekova u Srbiji. Ova vrsta sporazuma podrazumeva direktnu saradnju zdravstvenih sistema dve zemlje, bez posrednika.

Ministar Lončar je poslednjeg dana boravka na Kubi obišao sektor za proizvodnju vakcina i lekova i razgovarao sa rukovodiocima ovog sektora o budućim aspektima dogovorene saradnje. Blic


NS info Blog, Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар