субота, 14. фебруар 2015.

SRUŠIO SE AVION KOD ZRENJANINA POGINULI...!

Instruktor i učenik privatne škole letenja poginuli su u avionskoj nesreći koja se dogodila nedaleko od aerodroma Ečka kod Zrenjanina, potvrđeno je agencija Beta u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore.

Kako prenosi stručni portal Tango Six, pozivajući se na više izvora, avion Cesna 310, registarske oznake HA-CIF, koji je leteo za školu letenja “Pegaz Pilot Academy” baziranu u Beogradu, srušio se oko 12:30 nedaleko od sportskog aerodroma Ečka kod Zrenjanina.

Do nesreće je došlo kada su instruktor i učenik uvežbavali školske krugove u zoni aerodroma. Prilikom drugog zaokreta došlo je do pada u kojem su poginuli i instruktor i učenik, navode u Kontroli letenja.

Portparolka zrenjaninske policije Valerija Čanji rekla je agenciji Tanjug da, prema za sada poznatim informacijama, u nesreći ima dvoje mrtvih, ali je naglasila da će definitivan broj stradalih biti poznat po završetku uviđaja koji je u toku.

"Na licu mesta nalazi se tužilac i kada uviđaj bude gotov policija će izdati zvanično saopštenje sa preciznim podacima", rekla je Čanji.

Predsednik Komisije za utvrđivanje ozbiljnih udesa u civilnom vazduhoplovstvu Zoran Petrović rekao je agenciji Tanjug da se, prema prvim informacijama, radi o ozbiljnom udesu u civilnom vazduhoplovstvu i da je stručna komisija krenula na lice mesta.


Prema njegovim rečima, avion Cesna bio je u mađarskom registru civilnog vazduhpolovstva, dok su pilot i učenik srpski državljani.

Нема коментара:

Постави коментар