петак, 6. фебруар 2015.

OLUJA IDE KA SRBIJI! Trenutno na snazi žuti meteo alarm...!

Direktor Službe za komunikacije i koordinaciju sa Beograđanima Darko Glavaš rekao je da se očekuju olujni vetrovi brzine više od 17 metara u sekundi, te da je u Beogradu trenutno na snazi žuti meteo alarm
BEOGRAD - Nadležne gradske vlasti pozvale su danas Beograđane da zbog prognoze olujnog vremena osiguraju stvari na terasama, oštećene delove fasada, oluka i slično da ne bi došlo do povređivanja prolaznika i učesnika u saobraćaju.
FOTO: KURIR

Direktor Službe za komunikacije i koordinaciju sa Beograđanima Darko Glavaš rekao je Tanjugu da se prema najavama RHMZ očekuju olujni vetrovi brzine više od 17 metara u sekundi, te da je u Beogradu trenutno na snazi žuti meteo alarm.

Kako je najavio, očekivane padavine do sutra biće pet centimetara, te da će tokom vikenda i početkom sledeće nedelje biti ledeni dani.
Repubički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao upozorenje da će u košavskom području duvati jak i olujni vetar sa udarima oko 17 m/s, dok će u Podunavlju udari biti jači od 24 m/s.

Kako je najavljeno na poznatom sajtu za vremensku prognozu, AccuWeather, velike snežne padavine posle Italije očekuju Balkan.
Očekuje se da će stići u petak tokom noći, a najveće padavine, od 30-60 cm snega će biti u Bosni, Hrvatskoj i Sloveniji.
Poklopac tavana škole pao u Prokuplju, povređene 2 učenice
Dve učenice su lakše povređene u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ kada je na njih sa plafona pao poklopac za tavan od lesonita.
Reč je o učenicama prvog i petog razreda koje su bile u hodniku kada je zbog propalog krova i jakog vetra došlo do prevrtanja tavanskog kapka.
Sa solitera na Vidikovcu otpala skoro cela vertikala fasade!
Jak vetar koji od sinoć duva u Beogradu, jutros oko 10 sati otkinuo je skoro celu fasadu na vertikali solitera na Vidikovačkom vencu 75.
Jak vetar odneo deo krova osnovne škole u Nišu

Jak vetar odneo je danas deo limenog krova sa Osnovne škole "Miroslav Antić" u Nišu, tom prilikom niko nije povređen, a nastava je prekinuta, rekao je direktor škole Miloš Stanković.
Kurir

Нема коментара:

Постави коментар