уторак, 3. фебруар 2015.

OBESILA SE DEVOJČICA! Maloletna devojčica je po svemu sudeći sama sebi oduzela život...

Učenica četvrtog razreda OŠ "Petar Radovanović" u borskom selu Zlot N. G. (11), pronađena je obešena o gredu u svojoj sobi! Sve se desilo u porodičnoj kući udaljenoj nekoliko kilometara od tog mesta.

- Po dosadašnjim saznanjima, N. G. je bila u kući sa majkom, babom i dedom - saznajemo iz izvora bliskih istrazi. - Kazala je majci da ide u svoju sobu da nalakira nokte. Međutim, kako se dugo nije pojavljivala, ukućani su ušli u njenu sobu i pronašli telo svoje mezimice obešeno o gredu na plafonu.

Po nepotvrđenim informacijama, devojčica je, iz još neutvrđenih razloga, uzela konopac kojim se vezuju bale sa senom. Napravila je omču, prebacila je preko grede i - presudila sebi.

- Majka je pokušala da pomogne svojoj ćerki jedinici, ali u tome nije uspela - nastavlja naš sagovornik. - Deda i baba su pozvali oca i Hitnu pomoć, čije su ekipe ubrzo stigle na lice mesta. Međutim, lekari su samo mogli da konstatuju smrt nesrećne devojčice.

Ubrzo je stigla i policija, koja je obezbedila lice mesta. Kuća u kojoj je nastradala N. G. nalazi se nekoliko kilometara od centra sela. Do nje se, izlokanim putem, jedva stiže i terenskim vozilom.

- Videla sam oca N. G. kako je kolima, punom brzinom, prošao pored moje kuće - u šoku je jedna komšinica. - Tek smo kasnije saznali da je žurio kući, jer su mu javili da su njegovu ćerku jedinicu pronašli mrtvu.

I ostale komšije ove porodice su u šoku. Kažu, ništa nije upućivalo na to da će N. G. podići ruku na sebe.

- Bila je odličan đak i uvek je bila vesela - ispričao nam je jedan od rođaka. - Nikada se nije žalila, iako je svakodnevno pešačila do škole nekoliko kilometara. Sa svakim je pričala i uvek je bila vesela. Nikada ne bih ni pomislio da bi mogla da podigne ruku na sebe.

Nezvanično, devojčica za sobom nije ostavila oproštajno pismo. Uzroci ove nesvakidašnje tragedije se ispituju, a tužilaštvo je naložilo obdukciju tela N. G.


ZATVORENA OSNOVNA ŠKOLA

U zlotskoj OŠ "Petar Radovanović", koju je pohađala nesrećna N. G., prošlog petka počela je zamena dotrajale stolarije novom, zbog čega ta ustanova nije radila nekoliko dana.


- Škola je u sredu trebalo da počne da radi - komentarišu meštani Zlota. - Bolje bi bilo da su stolariju zamenili tokom zimskog raspusta. Jer, da je škola radila, N. G. bi danas bila živa.
Novosti online

Нема коментара:

Постави коментар